vrijdag 19 februari 2016

Ruimteschepen en straaljagers de leefwereld van jongens

Deze keer verwerkte ik 2 digitale prints. Voor Lenn de retro ruimteschepen voor Ruben , en dat was lang geleden , de straaljagers.

Die van Lenn heb ik ooit gekocht op het stoffencircus die van Ruben lag al een tijdje in mijn stofjesbak en ooit gekocht bij Klijntje het meka van de tricot. http://www.klijntje.be/

Al veel te lang geleden was het dat ik voor Ruben , bijna 11 jaar oud , iets naaide. het is vaak een hele uitdaging om nog geschikte niet te kinderachtige jongensstofjes te vinden, dat ligt niet aan hem want ben ik blij dat hij nog geen echte voorkeur heeft wat kledij betreft, dat zal dan weer een voordeel zijn van een jongensmama zeker ?
Deze had ik al een tijdje liggen maar steeds die twijfel en telkens weer dacht ik , nee hier is hij al te oud voor, zelfs nog op het moment toen ik eraan begonnen was.

Ik was pas voor een deel zeker van mijn stuk toen de kraag en de mouwen eraan zaten en dan nog , hij moest het eerst eens aantrekken om mij helemaal te overtuigen. En dat deed hij ik was zeker van mijn stuk.

Ik hou van de Charlie look van zonen 09 maar zitten naar mijn smaak iets te breed , ik had liever een t-shirt look met Charlie allure. Dus combineerde ik de 2 patronen nam voor Lenn maat 104 van de Billie van zonen 09 en de kraag van de Charlie.
Voor Ruben nam ik maatje 146 van de Billie en de kraag  de grootste maat van de Charlie en knipte er een klein stukje aan.
De kraag van Lenn werd wel wat smaller gemaakt.

Voor Lenn knipte ik het splitje niet te ver in aangezien hij heel fijn is en het snel te groot zit aan zijn hals en schouders.

Moet zeggen ben er super blij mee en de kasten zullen hier met dit model overvol liggen deze zomer, neem het van mij aan .

Zondag stoffenspektakel in Aalst en weet dus al wat doen , op grote jongens stoffenjacht.

Deze keer probeerde ik zelf nog eens de foto's te maken , al was het wel een beetje koud buiten :-) .

o ja voor ik het vergeet , ik knip aan de hals 1,5 cm extra aan.




























                                                          http://www.zonen09.com/
                                                                  


































































22 opmerkingen:

  1. Super MIrel! Ik vind ze echt heel geslaagd, helemaal fan van die van je oudste.

    Zit de tienerversie van Charlie voor de oudste ook te ruim? Want bij de kinder Charlie stak ik nog geen smallmaten bij de patronen. De tienerversie heeft er wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb er ooit ene gemaakt voor hem denk zo een 3 jaar geleden en die zat heel ruim ? het is natuurlijk niet de dikste thuis ;-) . Zou hem eens moeten uitproberen de smalle versie dan denk dat die dan wel ok zal zitten. Vind de Charlie mooi e dat je me niet verkeerd begrijpt :-p .

      Verwijderen
    2. btw wacht als je 2 stofjes uitkomen denk dat die ideaal zullen zijn voor grotere jongens :-) , ik ga er alvast opvliegen :-p

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Well done! Ze kunnen al voort als het plots zomer zou worden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. nog enkel bijmaken hoor :-p , en hopelijk snel die zon , het was nu een beetje fris ;-)

      Verwijderen
  4. Awel,mijn zonen zouden deze Charlie's ook géwéldig vinden! Ze zijn gewoon geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die straaljagers zal ik maar niet aan mijn zoontje laten zien, of ik kan ook op zoek ;) ze staan er geweldig goed mee. Topidee om de billiemet charliekraag te combineren.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Allebei heel mooi maar de eerste vind ik echt fantastisch!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik hou ook zo van het Charlie-patroon! Bij mijn zoontje van 5 jaar vallen die eerder smal vind ik. Maar sinds kort ontdekt dat je die ook zonder voering kunt laken, en dan zit die wel beter.
    Wordt idd een uitdaging om geschikte stofjes te vinden voor een 11-jarige! Deze is erg geslaagd :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze vallen niet breed maar ze zijn wel van model meer sweater achtig vind ik. ik zie zo liever een aansluitende t-shirt met kraag ;-) . Idd grote jongenstricot een gat in de markt.

      Verwijderen
  8. Zo knap! Je bezorgt me nog mee inspiratie. Nu nog op zoek naar tijd ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Laat je volledig gaan ;-) , jammer dat tijd niet te koop is kan ook nog wel wat gebruiken mijn hoofd zit vol :-)

      Verwijderen
  9. Geen eigen kledingmening? Jij hebt geluk! Neefje Ilias is net 10 maar wel al ontzettend kieskeurig op zijn kleerkast.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nee zo goed als alles is ok ;-) , mama heeft een goeie smaak zeker ;-) Hij ziet ook zelf wel wat mooi is en wat niet hoor.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.