dinsdag 30 augustus 2016

Summerfun en selfmade swimwear

Ja hier zijn we dan weer.
Een tijdje geleden kreeg ik plots de drang in iets nieuws :-) .
Op spoonflower zag ik al een tijdje lycra staan . Zou ik of zou ik niet ?
Tuurlijk waarom niet , dus bij deze bestelde ik een halve yard net voldoende voor een zwembroekje voor Lenn. De twee stoffen zijn trouwens ook zelfgedrukte waarvan je de toekan terug kan vinden in mijn winkeltje op spoonflower.(zie vorige post)
of via deze link http://www.spoonflower.com/fabric/5542979-toucan-by-myrule
  De Tiny is voor eigen gebruik.

De broekjes zaten snel in elkaar , daarvoor haalde ik een goedkoop zwembroekje uit elkaar en ziezo het patroon was een feit.
Ik haalde speciaal garen in huis en trok mijn plan met de overlock en de naaimachine. Een coverlock heb ik helaas nog niet.
Het tweede broekje , de tiny naaide ik met gewoon garen en dat bleek zelfs nog beter te gaan dan dat speciaal.
Ik ben ik niet als het dan toch weer ergens mis moest gaan :-( . Bij de tiny misknipte ik mij waardoor ik dan wat moet puzzelen waardoor de print van de ene pijp niet overeen komt met de print van de andere maar soit ben tevreden.

Dan was de vraag nog hoe is de kwaliteit , blijven de kleuren mooi in het water? Wel het doorstond te test in het zonnige Kreta. Water en zon in overvloed.

Conclusie  er gaan er zeker nog volgen.























dinsdag 2 augustus 2016

Stofjes

Laatst liet ik vallen dat ik heel graag mijn bestelde zelf ontworpen stoffen ook in de verkoopslijst op Spoonflower wou zetten. Ik ben dus op zoek gegaan naar afbeelding waarop geen copy right rusten , vrij te gebruiken dus. En dit is het geworden. Heb ze op het moment thuis liggen , de toekan heb ik besteld in lycra en zou een zwembroek worden , de sailerboy en de vogels heb ik besteld in katoen kona cotton en daaruit maken we een hemd voor de komende winter. Wil je inschatten hoe groot de afbeelding op de stof is dan is dat makkelijk te berekenen. Alles staat in een raster naast de foto in inch en 1 inch is 2,54 cm je kan ook spelen in de rechte kolom met de grote van de stof dat je wil.
Wat zo leuk is op spoonflower is dat je zelf je type stof kan kiezen in gelijk welk patroon.

het eerste stofje werd al verwerkt , een poging tot zwembroek. Ik haalde er eentje van H&M uit elkaar en tekende zo het patroon. Wel wat gepruts maar wel blij met het eerste resultaat er volgen er zeker nog .
Mooiere foto's volgen nog als de zon weer eens even heel hard komt piepen en het zwembad weer is  ;-) .










Mogelijk gemaakt door Blogger.