vrijdag 31 juli 2015

pinocchio stof is geboren

Spoonflower al maanden was ik ongeduldig aan het wachten op de gratis zending , eindelijk daar was ze :-) . Het bestellen kon beginnen en had welgeteld 24 u voldoende zou je denken maar dan kreeg ik het lumineus idee daar mijn zelfgedrukte stoffen te bestellen. Enkele stonden al klaar omdat ik van plan was bij digitex nogmaals te bestellen maar deze gratis zending en niet te dure stoffen veranderden mijn plannen.
 1 van de stofjes is het pinocchio stofje , door een hemd van DVE liet ik mij inspireren en omdat dat niet bestaat in voorgeprinte stoffen zo een grote tekening  dacht ik waarom probeer ik het zelf eens niet. En voila pinocchio werd geboren. Veel passen, meten , enkele uren photoshop en doorzenden en dan geduldig wachten op de postbode , een kleine 2 weken heb ik moeten wachten wat al bij al goed meevalt om vanuit het verre Amerika te komen.
Mijn geduld werd dan veel minder en de dag zelf werd het hemd nog gemaakt.
De lengte liet ik nu nog wat langer aangezien ik er na de zomer ook nog geniet van wil hebben.




woensdag 29 juli 2015

wilde melkbrigade eenden

Wat een eer , kon het moeilijk geloven dat ik tussen al die straffe madammen stond die een stofje mochten uittesten voor de melkbrigade. Wie niet mee is , de Melkbrigade is een super leuke kleurrijke kindercollectie van de hand van Petra De Bruyne , te bewonderen op Hello Josephine.
                        https://www.facebook.com/WebwinkelHellojosephine?fref=ts
Kleurrijk , retro en speels , gewoon weg super mooi.
En ja Petra zocht een aantal testers om haar mooie stoffen te testen. ik was dus iemand van de gelukkigen , de underdog noem maar toen ik de anderen namen zag verschijnen.
.
Aangezien ik omgeven ben door de mannen stond hier geen jurkje op de planning maar een hemdje voor de jongste zoon Lenn.
De stof is van heel stevige kwaliteit en voelt super zacht aan, en heel belangrijk voor vele mama's ,weinig strijkwerk .
Het werd een hemd met korte mouwen met als bedoeling te dragen in het najaar had trouwens ook niet voldoende voor lange mouwen dus dat was snel beslist :-) . nadeel was wel toen ik een nieuw voorpand moest knippen omdat het echt niet mooi uitkwam vooraan , had ik niet veel keuze meer en loopt het blauwe niet door , maar eerlijk ik vind het niet storend.
Jammer genoeg heeft deze stof het eveneens niet gehaald , ze moet ergens keuzes maken. Maar ik heb dan nu wel een uniek stukje melkbrigade ;-) . En neem van mij aan de jongensstoffen die het wel gehaald hebben zullen zeker prachtig zijn.










vrijdag 10 juli 2015

Van peuter naar kleuter

Lenn is jarig hiep hiep hoera. Dat vraagt natuurlijk om een kroontje. En neem nu je bent Lily Balou verslaafd en net dan komen de stoffen van Lily Balou te koop , snel zijn was de boodschap , want op is op en alles snel uitverkocht.
Dus zoals elk jaar , 3 nu ondertussen , kan de jarig in stijl vieren ;-)

 Stofjes gekocht bij Mondepot http://mondepot.be/
Mijn verslaving :-) http://www.lilybalou.be/

zondag 5 juli 2015

Een jaklientje op het lijf geschreven

Zeg nu zelf als je deze prent van Jaklien Moerman ziet denk je toch spontaan aan Lenn? :-p
Al maanden , 8 in totaal op juist te zijn , liep ik met het idee om zelf eens stof te laten drukken bij http://www.digitex.be/
Mijn plannen werden concreet toen ik wat wegwijs werd gemaakt in Photoshop.
Aan de schoolpoort maakte ik nog iemand warm met mijn idee , dat zie je in haar blog hier http://metoezie.blogspot.be/
Het was wel een hele korte deadline want ja al 8 maanden met een idee lopen, en dan 14 dagen voor het schoolfeest een stof laten drukken en een hemd maken , tja mijn eigen fout zeker ;-) .
Maar het is gelukt en super blij met het resultaat , het is hem op zijn lijfje geschreven.
Ik liet het drukken op satin cotton , hele lichte katoen ideaal voor deze zomerse temperaturen en de was test heeft het met glans doorstaan.
Het shortje is gemaakt uit een perfect bijpassend linnen stofje van een eigen patroon
Ik kan maar 1 ding zeggen er gaan er zeker nog volgen en deze keer ga ik geen 8 maanden wachten ;-) .










Patroon is het Theo model met retro kraag van zonen09 http://www.zonen09.com/
Mogelijk gemaakt door Blogger.